Χρήσιμες συμβουλές

 

Χρήσιμες συμβουλές

Κάθε κόσμημα SAVATI είναι μοναδικό και όπως κάθε τι πολύτιμο, με την απαραίτητη φροντίδα, θα διατηρήσει την ομορφιά του και θα το έχετε για μια ζωή.

Η καθημερινή χρήση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η σκόνη επηρεάζουν την λάμψη των κοσμημάτων και των πολύτιμων λίθων.
Με την πάροδο του χρόνου το ασήμι οξειδώνεται. Καλό θα είναι τα κοσμήματα να καθαρίζονται ανά εξάμηνο με ειδικό πανί καθαρισμού και να μην μπαίνουν σε χημικά διαλύματα που μπορεί να τους χαλάσει την οξειδωμένη πατίνα καθώς και τις πέτρες.

Η αποφυγή έκθεσής τους σε χημικές ουσίες όπως χλώριο, αρώματα, κρέμες σώματος, λοσιόν, ακραία θερμότητα ή φως, θαλασσινό νερό, θα τα διατηρήσει για περισσότερο χρόνο.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε χημικά (συμπεριλαμβανομένων λευκαντικών ή αμμωνίας) για οργανικά και αδιαφανή πετρώματα όπως το Μαργαριτάρι, το Κοράλλι, το Κεχριμπάρι, το Λάπις Λάζουλι και το Τυρκουάζ. Θα πρέπει να καθαρίζονται μόνο με ένα υγρό πανί. Επιπλέον, αποφύγετε την επαφή με σπρέι μαλλιών, λοσιόν και αρώματα, τα οποία μπορούν να απορροφηθούν με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας αποχρωματισμό.

Καλό θα είναι να αφαιρείτε το αγαπημένο σας κόσμημα ενώ κάνετε χειρωνακτικές εργασίες ή κάποια έντονη δραστηριότητα ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να υποστεί κάποιο χτύπημα ή γρατζουνιά.

Αποθηκεύστε το κάθε κόσμημα ξεχωριστά στη θήκη του, για να αποφύγετε την υπερβολική αμαύρωσή του και πιθανές γρατζουνιές.